Ingredienser

Langtidsstegt okse
  • 1 oksesteg fx tykkam eller yderlår ca. 700 g
  • olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 2 stilke blegselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl rødvin
  • 3-4 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 1-2 spsk. balsamico
  • 30 g oliven
  • 4 kviste bredbladet persille
Polenta
  • 1 liter vand
  • 1 tsk. salt
  • 200 g minutpolenta
  • friskkværnet peber

Tilberedning

Langtidsstegt okse
Skær kødet i tern. Varm olien i en tykbundet stegegryde, og brun kødet. Krydr med salt og peber og sæt til side.

Rens grønsagerne, og skær dem i små terninger. Hak rødløg og hvidløg fint.

Steg grønsager og rødløg i gryden, og tilsæt hvidløg, hakkede tomater, rødvin, rosmarin og laurbærblade. Tilsæt kødet, og lad det simre under låg, til det er helt mørt, ca. 2 timer. Spæd eventuelt til med lidt bouillon undervejs. Smag til med balsamico og peber.

Polenta
Giv vandet et opkog, og tilsæt salt. Tag gryden af varmen, og pisk polentamelet i vandet lidt ad gangen. Sæt gryden tilbage på blusset, og skru ned til lav varme. Lad grøden simre under omrøring i ca. 5 minutter, til den er jævn og blød. Tilsæt eventuelt mere vand for at regulere konsistensen. Smag til med friskkværnet peber.

Top kødet med oliven og persille, og servér med fløjlsbløde polenta.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 180 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (560 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 6 g

UH4215